English Grammar Test Online for Class 5

English Grammar Test Online for Class 5 | Articles – Multiple Choice Question’s and Answers

Choose the most suitable answer that identifies the articles in the sentence.

Q 1. She is ______teacher.

a) An
b) A
c) The
d) None

Answer – A

 

Q 2. It is _______second road on the right.

a) A
b) The
c) An
d) None

Answer – The

Q 3. I want to buy _______ new mobile phone.

a) The
b) An
c) A
d) None

Answer – A

Q 4. The only sport I play is ______basketball.

a) A
b) An
c) The
d) None

Answer – None

 

Q 5. It was _______excellent match last night.

a) A
b) The
c) An
d) None

Answer – An

Q 6. ______ Amazon River in South America is the largest river in the world.

a) An
b) A
c) The
d) None

Answer – The

Q 7. I was really upset because I missed _______flight.

a) A
b) An
c) The
d) None

Answer – The

Q 8. We start______ work at 7.00 clock.

a) An
b) The
c) A
d) None

Answer – None

Q 9. Delhi is  ______capital of India.

a) A
b) The
c) An
d) None

Answer – The

 

Q 10. Would you like _______apple pie with cream?

a) An
b) A
c) The
d) None

Answer – An

 

Check More Online Test for English Grammar:

English Grammar Test | Types of Sentences

English Grammar Test | Choose the Determiners in the Sentence

General English Online Mock Test |Synonym Words(সমার্থক শব্দ) | Part-1

General English Online Mock Test: Preposition

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Study Solve © 2021 Contact Us | 

   DMCA Policy

 

error: Content is protected !!